יום חמישי, 4 במאי 2017

תזונה להורדת קורטיזול - קובי עזרא

דר' קובי עזרא Ph.D מספר על תזונה להורדת קורטיזול ולמצבי סטרס.

תודות לאתר: http://diet2all.net

תזונה העשירה בפירות וירקות, מאכלים בעלי אינדקס גלקימי נמוך מסייעים בהפחתת רמת הקורטיזול. תורמים למניעת מצבי סטרס ועליית הקורטיזול הם: שיטות כמדיטציה, היפנוזה עצמית וכו'...

קורטיזול הנקרא לעתים קרובות גם "הורמון הלחץ" העיקרי, הוא אחד ההורמונים העיקריים שאנו משחררים כאשר אנו נמצאים בלחץ כלשהו - "להילחם או ברח".



החדשות הטובות הן שיש דרכים טבעיות רבות כדי להפחית את רמות קורטיזול שלך. לדוגמא, צמחי מרפא אדפטוגנים להורדת קורטיזול, וזה רק קצה הקרחון.



רמות סוכר נמוכות בדם (היפוגליקמיה) ורמות גבוהות של מדדי דלקת יכולים לתרום לרמות גבוהות של קורטיזול וחוסר איזון הורמונלי אחר. בעקבות דיאטה אנטי דלקתית הדלה במזון חיוני ונוגדי חמצון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים אחרים.



חלק מהתורמים התזונתיים המשמעותיים ביותר לדלקות ורמת קורטיזול גבוהה כוללים:

סוכר גבוה, או אכילת מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה דיאטה (עם מזונות ארוזים ומעובדים, משקאות מתוקים וחטיפים).

צריכת כמויות גבוהות של שומנים מזוקקים ושומנים במצב טרנס.

שתיית יתר של קפאין ואלכוהול.

צריכה בלתי מספיקת של מיקרונוטריאנטים ונוגדי חמצון.

דיאטה דלה בסיבים (כך קשה לאזן את הסוכר בדם).



במקום זאת, יש לעבור לדיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך, לכלול שומנים בריאים וחלבונים עם כל ארוחה, ולוודא לקבל מספיק סיבים ופיטונוטריאנטים ע"י אכילת פירות וירקות טריים. חלק מן המזונות המועילים ביותר עבור קורטיזול נמוך וייצוב הסוכר בדם כוללים ירקות; פירות; קוקוס או שמן זית; אֱגוֹזִים; זרעים; חלבונים רזים כמו ביצים, דגים ובשר בקר; וגם מזונות פרוביוטיים (כמו יוגורט, קפיר או ירקות מתורבתים).



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה