יום שבת, 15 באפריל 2017

הרזיה וחיטוב עם ההורמון פטין גרלין, הורמונים לדיכוי תחושת הרעב

הרזיה וחיטוב עם ההורמון פטין-גרלין, ד"ר קובי עזרא Ph.D מספר על הורמונים לדיכוי הרעב.

תודות לאתר: http://diet2all.net

"הורמון הרעב", הידוע גם בשם lenomorelin (INN), הוא הורמון פפטיד המיוצר ע"י תאים גרלינרגיים במערכת העיכול אשר מתפקד כנוירופפטיד במערכת העצבים המרכזית. לצד המסדיר תיאבון, גם לגראלין תפקיד משמעותי בוויסות ההפצה ושיעור השימוש באנרגיה.

כאשר הבטן ריקה הגרלין מופרש. כאשר הבטן נמתחת, ההפרשה מפסיקה. היא פועלת על תאי מוח היפותלמיים הן כדי להגביר את הרעב, ולהגביר את הפרשת חומצת הקיבה ואת תנועתיות העיכול כדי להכין את הגוף לצריכת מזון.



לפטין - Leptin (מיוונית leptos, "רזה"), "הורמון השובע", הוא הורמון שנוצר ע"י תאי השומן המסייע לווסת את מאזן האנרגיה ע"י עיכוב תחושת הרעב. לפטין מתנגד לפעולות של הורמון גרלין - "הורמון הרעב". שני ההורמונים פועלים על קולטנים בגרעין המקובל של ההיפותלמוס כדי להסדיר תיאבון כדי להשיג הומיאוסטזיס באנרגיה. בשמנת יתר, נוצרת רגישות מופחתת ללפטין, וכתוצאה מכך חוסר היכולת לזהות את השובע למרות חנויות אנרגיה גבוהה.



למרות הרגולציה של השומן נחשב לתפקוד העיקרי של לפטין, הוא גם משחק תפקיד בתהליכים פיזיולוגיים אחרים, כפי שמעידים אתרי סינתזה מרובים שלו מלבד תאי השומן, וסוגי תאים מרובים ליד תאים היפותלמיים שיש להם קולטני ללפטין. רבים מהפונקציות הנוספות הללו טרם הוגדרו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה